Alma babáknak

Vajon mikortól adható alma babáknak? Az alma szezon idején érdemes az értékes zöldségből betárolni, mert nagyon egészséges. A vitamin – és ásványi anyag tartalma is igen magas, így rendszeres fogyasztásával az alma jótékony hatása érezhető a szervezet számára is.

Serkenti az emésztést, frissítő, élénkítő és számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik. Ráadásul számos módon felhasználható: ivólének, kompótnak, lekvárnak eltéve is nagyon népszerű.

Mikortól adható alma babáknak?

Az alma azon gyümölcsök közé tartozik, amik már elsőként adhatók az anyatejes táplálást követően. A hozzátáplálás 6 hónapos kor körül kezdődhet el, ekkorra ugyanis a legtöbb baba pocakja már megérik az új ízek emésztésére. Ilyenkor már meg lehet próbálkozni gyümölcsök közül először az alma, őszibarack, banán kóstoltatásával.

Zöldségek közül az elsők között a cékla, a sárgarépa, saláta, burgonya, édesburgonya, sütőtök, gesztenye, brokkoli, spárga kerülhet először a babák tányérjára. Érdemes ezeket szépen sorban bevezetni, hogy a gyomruk meg tudja szokni az új ízeket.

Ajánlott 3-4 napig egy étel adása, hogy meg tudja szokni. Ezeket párolt, vagy főtt formában célszerű először megismertetni velük úgy, hogy alaposan leturmixoljuk, vagy összepasszírozzuk. A párolás esetében kevésbé sérülnek a zöldségekben található vitaminok. Körtét a 7. hónaptól kínálhatunk a babáknak, cseresznyét, meggyet 9-10 hónapos kortól.

Mire érdemes figyelni, ha almát adunk a babának

  • Alaposan meg kell mosni a gyümölcs héját, csak ezután pucoljuk meg.
  • Alaposan turmixoljuk össze, ne maradjanak benne darabok, mert az félrenyelést, fulladást okozhat.
  • Itt is érvényes az alapszabály, mely szerint egyszerre csak egy új étel bevezetésére kerüljön sor. Ugyanis, mint ahogy számos zöldség vagy gyümölcs az alma is okozhat allergiát. Mindenképpen érdemes figyelni az alma allergia tüneteire, ha először adunk a babának körtét. Főleg mivel puffadást, hasfájást is okozhat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom