Alma és Hagyma

Az Alma és Hagyma egy 2018 óta vetített amerikai rajzfilm sorozat. A filmet George Gendi készítette a Cartoon Network számára, hazánkban 2018. augusztustól kezdték el miniepizódokkal vetíteni.

A két főszereplő Alma és Hagyma elhagyja a szülői házat, és vidéki otthonukból a nagyvárosba költöznek, hogy a maguk módján éljék az életüket.

Alma ellenállhatatlan lelkesedése, Hagyma különös képzelőereje vidám kalamajkákba keveri a barátokat, szemüvegükön keresztül sajátos megvilágításban láthatjuk a nagyvárosi modern életet. Alma és Hagyma számára a városi élet egy új világ, a városlakók számára pedig ők jelentik az újdonságot. Ismeretlennek, zavarba ejtőnek találják a várost, de töretlen lelkesedésükkel, és segítő barátaikkal számtalan kalandot élnek át.

Az Alma és Hagyma rajzfilmek üzenete

A sorozat étel figurákon és az ő világukon keresztül mutatja be, hogy milyen fontos a barátság, az összetartozás, a másik feltétel nélküli elfogadása. A gyerekek sokat tanulhatnak belőle, mint ahogy abból is, hogy miként lehet az életünk új körülményeihez alkalmazkodni, befogadni azokat, miközben őszinték maradunk magunkhoz.

Alma és hagyma
Alma és hagyma (forrás: http://www.blans.hu)

Alma és Hagyma – a főszereplők

Alma

Melegszívű, impulzív és érzelmileg ingatag karakter. Inkább az érzelmei, mint az értelme vezérlik, szíve nyitott könyv. Örökmozgó, aki képtelen a semmittevésre, az egyhelyben ücsörgésre, mindig kész az újabb és újabb kalandokra, amelybe végtelen energiáit öli. Kalandjai gyakran mindenki számára balul sülnek el, de sajátos, optimista világlátása okán észre sem veszi az okozott felfordulást. Viszont nem szereti, ha kihasználják, és ha elront valamit mérges és csalódott lesz.

Hagyma

Egy újhagyma, Alma legjobb barátja. Mielőtt Almával találkozott volna félénk volt, senkivel nem állt szóba. Lassan azonban megnyílt, és Alma nagyon viccesnek találta furcsa kis ötleteit, segített neki kibújni csigaházából. Hagyma érzékenyebb, mint Alma és kissé kockafejű. Meglehetősen bizonytalan idegenek társaságában, és egyáltalán nem lepődik meg azon, ha valami nem sikerül; egészen összetörik. Introvertált és bizonytalan, aki egyáltalán nem látja magárban a jót. De ha nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor brillírozik. Általában követi Almát az őrült terveiben, még akkor is, ha kivitelezhetetlennek tartja, mert egyszerűen nem tud nemet mondani legjobb barátjának.

http://www.blans.hu/cikkek/tag/alma-hagyma

Címlapkép: Alma és Hagyma (forrás: https://port.hu/cikk/gyerek/alma-hagyma-uj-sorozat-a-cartoon-networkon/article-55096)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom