Alma jelmez

Farsangi alma jelmez otthon is könnyedén készíthető. Nem kell hozzá sok idő, nagy kézügyesség, és különösebben bonyolult eszközök sem. Akár a gyerekek is segíthetnek az elkészítésében!

Az alma – mely rendkívül egészséges gyümölcs és fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre – kicsik és nagyok kedvence egyaránt. Emiatt talán nagyobb kedvet is kapnak ehhez a jelmezhez.

Farsangi alma jelmez hozzávalók:

  • piros színű filc anyag
  • zöld színű filc
  • varró eszközök

Farsangi alma jelmez elkészítése:

  1. A piros filc anyagból 2 alma formát vágunk ki, ami a gyerkőc méretének megfelelő.
  2. Vagy összerögzítjük őket, hogy belebújhatós legyen, vagy egyszerűen egy pólóra erősítsük fel.
  3. A nyak részhez készíthetünk zöld filcből levelet vagy leveleket. Akár hajba is egy hajpántra rögzítve.
  4. Egyszínű sötét nadrággal mutat a legjobban.

Akár szemeket és szájat is lehet ragasztani rá fekete és fehér filcből, de ez el is hagyható. Kukacot is készíthetünk, tényleg számos módon variálható, egyedivé szabható.

Almafa jelmez

Almafa jelmez is készíthető. Ehhez szintén piros és zöld filcből készítünk kisebb leveleket és almákat, melyeket felrögzítünk egy már nem használt pólóra, nadrágra. Akár egy kosárkában kínálhatják is a gyümölcsöket.

Színesen összeválogatva igazán jól mutat és biztos siker is lesz! Főleg, ha a gyerekek is részt vesznek a készítésében. Varrógép nélkül is elkészíthetők. Bármilyen gyümölcsöt készíthetünk ugyanezzel az eljárással.

Farsangi maszkok, jelmezek kölcsönzőkből is beszerezhetőek, de természetesen sokkal egyedibb darabokat házilag is készíthetünk.

Ehhez feltétlen nagy kézügyességre sincs szükség és a gyerekek is jobban magukénak fogják érezni, ha részt vehetnek az elkészítésükben. Sok sikert hozzá!

https://femina.hu/gyerek/egyszeru_jelmez_gyereknek_lapozgato/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom