Alma kép

Az alma kép nagyon népszerű, hiszen ennek a zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, az ősz illatát és ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert. Az alma rendszeres fogyasztásával is nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, egészségesebbnek érezhetjük magunkat.

Már az ókori mítoszokban és népi hagyományokban is fellelhető az egymástól akár nagyon távol eső és különböző kultúrákban is. Az alma csodálatos gyümölcs, amelynek adottságai és javallatai, oly sok és oly széles gyógyászati alkalmazást tesznek lehetővé.

Ennek oka nemcsak a zamatos, rendkívül finom ízében rejlik, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt is. Az alma jótékony hatása a szervezetre ugyanis számos betegség megelőzésénél jelent segítséget. Ehhez azonban rendszeres fogyasztása ajánlott, mely legalább egy darab elfogyasztását jelenti naponta.

Alma kép

Az almás képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken az alma fajták bármelyike, de akár egyéb gyümölcsök is fellelhetők. Vannak népszerűbb fajták, amik a képeken jobban mutatnak. Az almák piros, sárga, de akár zöld színe is gyönyörködteti a szemünket.

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat.

Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk:

  • a zöld
  • a sárga
  • a vörös
  • és a kék.

A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják.

Az almás képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken akár az almafa virágok is megjelennek, melyek bimbósan és kinyíltan szintén szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően kora tavasztól számíthatunk a virágzására.

https://kepguru.hu/hatterkepek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom