Almafánk

Az almafánk egy egyszerűen elkészíthető sütemény, mely főétel lehet egy kiadós leves után, vagy vendégváró gyors finomság. A fánk nem tartozik az egyszerű ételek közé főleg, ha élesztős tésztás variációkat készítünk, de az almafánk igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. Akár körte, vagy más gyümölcs is helyettesítheti az almát.

Almafánk recept

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kg alma
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor a szóráshoz

Almafánkok elkészítése

  1. Az almát meg kell hámozni, majd nagy lyukú reszelőn le kell reszelni.
  2. Ezt követően hozzá kell adni a tojásokat és összekeverni.
  3. Egy másik tálban el kell keverni az előzőleg átszitált lisztben a sütőport és aztán a cukrot is.
  4. A lisztes keveréket össze kell keverni az almás tojásos keverékkel.
  5. Evőkanál segítségével galuskákat kell formázni belőle és olajban mindkét oldalát világosbarnára kell sütni.
  6. Papírtörlőre szedjük és ha kihűlt porcukros fahéjjal tálaljuk.

Az alma héja még jól hasznosítható alma chips sütésére is, ne dobjuk ki. Annál is inkább, mivel gazdag antioxidánsban és vitaminokban.

https://csaladireceptkonyv.hu/ndru/recept/almapuffancs-4

 

Vissza a kategória cikkeihez