Almafesztivál

Az alma népszerű gyümölcs hazánkban is, így nem csoda, hogy Almafesztivál is köszönti a termelőket és látogatókat az őszi alma szezon során az ország több helyszínén is.

Van, ahol már nagy hagyománya van, de van, ahol még most éledezik. Ugyan nagyon keresett az alma hazánkban, de a régi, méltán szebb napokat látott időszakát szeretnék visszahozni az almának. Ezáltal népszerűsítve keltették életre a legtöbb helyen az azóta hagyománnyá vált fesztiválokat, melyek évről évre több látogatót vonzanak. A fesztiválokon alma vásárra is lehetőség nyílik, és különböző kevésbé ismert almás pite, vagy más almás sütemények, almás ételek kóstolására is lehetőség nyílik.

Almafesztivál Kisvárda

2019-ben indították a Szabolcsi Alma népszerűsítésére az I. Kisvárdai Almafesztivált, mely során számos program lehetőséget kínáltak kicsiknek s nagyoknak egyaránt. Kisvárdán és térségében a mai napig jelentős területű almaültetvények vannak, köztük sok új, bio almáskert is. A szebb napokat látott szabolcsi alma népszerűsítésére keltették életre a fesztivált.

Almafesztivál Jánosháza

A Jánosházi Almafesztivál szeptember közepén várja az érdeklődőket, különböző kézműves-, és egyéb szórakoztató programok mellett lehetőség van almalekvár főzésen részt venni, illetve almás ételek, almás sütemények kóstolására is lehetőség nyílik. Az egész napos program számos érdekességgel várja a látogatókat.

Almafesztivál Rakamaz

Rakamazon hosszú hagyománya van már az Almafesztiválnak, hiszen 2002-ben indult útjára először e fesztivál, mely azóta is szinte minden évben megrendezésre kerül az őszi alma szezonban. Érdekes programokkal kedveskednek kicsiket és nagyokat egyaránt az egész napos rendezvényen. Kirakodó vásár, étel-ital széles választéka, neves fellépők és esti tűzijáték várja este az érdeklődőket.

Almafesztivál – Csenger

Csenger templom
Csenger templom (forrás: http://temple-tour.eu)

Csenger legnagyobb gasztro kulturális eseménye a minden év őszén megrendezésre kerülő Almafesztivál, melynek nagy hagyománya van már a városban és a környékén is. Az egész napos rendezvényen számos érdekes programmal várják az érdeklődőket. A rendezvény hosszú évek óta minden évben megrendezésre került, de 2019-ben egy sajnálatos esemény – Csenger város főjegyzőjének hirtelen halála miatt – az almafesztivál programjai elmaradtak. Az azt követő járványos időszakban szintén.

 https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom