Almás céklasaláta

Az almás céklasaláta joghurttal egy nagyon ízletes céklasaláta, mely igazán könnyedén el is készíthető. A cékla és az alma is nagyon egészséges zöldség, melyek számos jótékony hatása ismert. Rendszeres fogyasztásukkal sokféle betegség kialakulása megelőzhető, ezért is ajánlott mindennapi fogyasztásuk.

Nagy előnyük, hogy szinte egész évben megtalálható a piacok és üzletek polcain, nem kell figyelni, hogy mikor is van a cékla vagy alma szezon. A cékla nyersen a gyomrot megterhelheti, mivel a megemésztése okozhat problémát az arra érzékenyeknél. Főtt, vagy sült állapotban azonban könnyebben emészthet

Egyszerű almás céklasaláta recept

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cékla
  • 1 db közepes alma
  • 1 citromból nyert citrom leve
  • 2 dl joghurt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

Almás céklasaláta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A céklát és az almát alaposan mossuk meg.
  2. Hámozzuk le, az alma magházát távolítsuk el.
  3. Majd reszeljük le őket egy nagy lyukú reszelőn.
  4. Facsarjuk hozzá egy egész citrom levét, és keverjük össze a joghurttal.
  5. Őrölt köménnyel – esetleg kevés sóval, borssal – fűszerezzük.

Ennél a receptnél a cékla nyersen kerül a salátához, de meg is lehet főzni, vagy sütni. Sőt tovább gazdagítható körte, dió, vagy egyéb más pirított magvakkal. Itt is csak az ízvilágunk és a kamrában fellelhető alapanyagok szabhatnak a fantáziánknak határt.

Érdemes figyelni rá, hogy a cékla nyersen és főve is erősen színez, ajánlott kesztyűt használni a feldolgozásához. A húsvéti tojások festésénél is nagy hasznát vehetjük, akárcsak a hagyma leve, a cékláé is alkalmas a tojások megszínezésére.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom