Almás csirkemell

Az almás csirkemell csirke egy egyszerűen elkészíthető, különleges étel, melyet nemcsak az alma szezonban készíthetünk, bár ott a legegyszerűbb. Az ősz elmaradhatatlan finomságai ugyanis a sütőtök és körte mellett az alma, mely rendkívül egészséges.

Emiatt is érdemes ebben az időszakban minél többet fogyasztani belőle. Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma és rostokban is bővelkedik. Ráadásul a kalória tartalma sem magas, így akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.

Mindenképpen érdemes kipróbálni, aki a csirkét és az almát szereti, biztosan nem fog csalódni. Szaftos, omlós hús a végeredmény. Sajttal megbolondítva az igazi! Ha krumplival sütjük már nem is kell egyéb köret.

Almás csirkemell recept

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt (akár füstölttel is keverve)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 8 teáskanál mustár
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • fahéj – ízlés szerint (elhagyható)
  • gyömbér – ízlés szerint (elhagyható)
  • vaj – a tepsi kikenéséhez

Az almás csirkemell elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
  2. Majd a pácot készítjük el: ehhez az olajat összekeverjük a mustárral a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és esetleg a kevés fahéjjal, gyömbérrel.
  3. Amíg a pác összeérik a krumplit és az almát kell meghámozni, és vékonyan felkarikázni.
  4. Majd a csirkemellet is alaposan megmossuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Ezután megforgatjuk a hússzeleteket a pácban.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy tűzálló tálat vajazzunk ki.
  7. A tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: alulra kerüljön a krumpli, aztán a hússzeletek, arra az alma, majd az egészet meg kell szórni a reszelt sajttal. (Kisebb sütőedény esetén több réteg is lehet.)
  8. Fedjük le alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre.
  9. Ezután vegyük ki a sütőből és nézzük meg egy villával, hogy megpuhul-e a hús, ha igen, akkor fólia nélkül süssük még tíz percig, hogy a teteje szépen megpiruljon. Ha nem, akkor még tegyük vissza az alufóliát és azzal süssük, ameddig szükséges, hogy a hús megpuhuljon.

Még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom