Almás ételek

Az almás ételek rendkívül sokfélék legyen szó levesről, főételről, vagy akár desszertről. Ennek egyik fő oka, hogy az alma – mely hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend, – szinte egész évben elérhető. Bár nyilván az őszi almaszüret idején jóval kedvezőbb áron beszerezhető. Ilyenkor érdemes is betárolni belőle, ha van rá lehetőségünk, akár pincében, akár erkélyen tartva. Ha egyik megoldás sem jöhet számításba, még mindig megoldás lehet az alma fagyasztása, ami elsőre furcsának hangozhat, de van létjogosultsága.

Almás ételek – levesek

Az egyszerű almaleves is számtalan recept alapján elkészíthető, melyben az a különösen jó, hogy ha többször készítjük, de mindig más-más recept alapján, akkor még változatos is lehet. Létezik a klasszikus tejszínes, de akár a vaníliapudingos recept is, de variálhatók még számtalan módon és akár további gyümölcsök hozzáadásával is. A variációknak tényleg szinte csak az ízlésünk és a fantáziánk szab határt.

Almás ételek – főétel

Igaz ez a főételek esetén is, ahol az almát elsősorban húsok mellé mártásként vagy szószként készítjük. Az alma rendkívül jól illik sertés-, pulyka-, vagy csirkehúsok mellé is. Sok almás recept megtalálható ebben a kategóriában is legyen szó akár az almával töltött vagy a hús mellé szeletelt almákról. Nagyon népszerűek, főleg mivel egyszerűen és gyorsan elkészíthetők a tepsiben összesütött alma-hús és akár egyéb zöldség, vagy gyümölcs variációk. Itt egy kis előkészületet követően a sütő elintéz mindent.

Almás ételek – desszertek

Az almás desszertek száma szinte végtelen. A háziasszonyok számtalan remek receptet alkottak ebből a népszerű, egész évben elérhető gyümölcsből. Az pedig különösen jó, hogy szinte bármely része, igen az alma héja is – felhasználható.

A hagyományos vasárnapi ebédek a nagyszülőknél szinte pedig elképzelhetetlenek voltak a klasszikus almás pite nélkül.  A sütemények készülhetnek alma töltelékkel, vagy a tésztába keverve, de pohárkrémben is megállják a helyüket. Az almatorta, pedig születésnapra, vagy csak úgy alkalom nélkül is kitűnő választás.

http://www.mindmegette.hu/kategoria/tipus/almas/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom