Almás fahéjas muffin 

Az almás fahéjas muffin nagyon népszerű édesség. Nem véletlenül, hiszen rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul a recept hozzávalói szinte minden háztartásban megtalálhatók. Így, nagyon jó választás, ha gyors finomságra vágyunk. Az alma rendkívül egészséges gyümölcs és népszerű sütemény alapanyag is. A hagyományos almás pitén kívül pedig számos almás recept közül válogathatunk. Az almás desszertek bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is készíthetők. A népszerű almatorta születésnapokra is jó választás.

Almás fahéjas muffin recept 

Hozzávalók:

  • 3 db alma megmosva, lereszelve
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • fél bögre olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj

Almás fahéjas muffin elkészítése:

  1. A megmosott almákat nagy lyukú reszelőn le kell reszelni, hozzákeverni a fahéjat, félretenni.
  2. Az előzőleg átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral.
  3. Egy tálba habosra kell keverni a tojást, majd hozzá keverni a cukrot és a vaníliás cukrot is.
  4. Fokozatosan hozzá kell önteni a tejet és az olajat is folyamatos keverés mellett (lehet géppel is)
  5. Ezután óvatosa hozzá kell adagolni a sütőporral elkevert lisztet is.
  6. Végül a lereszelt almát is bele kell keverni a masszába.
  7. Vajjal kikent lisztezett muffin formákba kell adagolni, de csak a formák háromnegyedéig töltve tésztával, mert sütés közben megnő.
  8. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb.170-180 fokon sütve kb. 20 perc alatt sül meg.
  9. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tészta, elkészült.
  10. Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető. 

TIPP:

  • Az almát helyettesíthetjük körtével, őszibarackkal, szilvával. Amit nem lehet reszelni, azt kisebb darabokra célszerű vágni. Kerülhetnek bele csokoládé darabok (akár vegyesen fehér és ét csoki is), vagy díszíthetők csokimázzal is.
  • Diót is keverhetünk a tésztába. Ebben az esetben kevesebb lisztet használjunk.

Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Fém dobozba téve több napig is eláll, bár ezt ritkán lehet tesztelni, olyan gyorsan elfogy. Akár gluténmentesen is készíthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez 

error: Védett tartalom