Almás kevert süti

Az almás kevert süti egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető zamatos édesség, mely bármikor elkészíthető, ha egy kis gyors finomságra vágyunk. Ráadásul alma általában minden háztartásban akad, de ebben a receptben az is nagyon jó, hogy szinte bármivel helyettesíthető, nem kell ragaszkodni az eredetihez. Ráadásul mivel bögrével mérjük a mennyiségeket, tényleg kevés időt vesz igénybe az összeállítása.

Az ősz illatos, zamatos gyümölcsei, az almák, melyek desszertek bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is készíthetők. Az almatorta akár még a születésnapokon is megállja a helyét.

Almák

Almás kevert süti recept

 

Hozzávalók:

 

  • 3 db alma megmosva, lereszelve
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor
  • 17 dkg puha vaj vagy margarin
  • 3 egész tojás
  • 1 db egész citrom
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só

Almás kevert süti elkészítése:

 

  1. A megmosott almákat nagy lyukú reszelőn le kell reszelni, hozzákeverni a fahéjat, félretenni.
  2. A kezeletlen citromhéját is le kell reszelni, majd azt is félre kell tenni.
  3. Az előzőleg átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral.
  4. Egy tálba habosra kell keverni a tojást a vajjal, majd hozzá keverni a cukrot.
  5. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a citrom reszelt héját és a sót.
  6. Összekeverjük és hozzákeverjük a reszelt almát is.
  7. Sütőpapírral bélelt 20X30 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát.
  8. Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
  10. Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető.

Porcukorral meghintve tálaljuk. De akár félbe is lehet vágni hosszában és az alsó tészta részt meg lehet kenni lekvárral. De akár más gyümölccsel, dió vagy csokoládé darabokkal is tovább gazdagítható. Gluténmentesen is készíthető.

https://nagyonsuti.hu/recept/bogres-almas

Címlapkép: Almás kevert süti (forrás: http://sussvelemreceptek.hu)

Vissza a kategória cikkeihez