Tartalomjegyzék
Az almás mákos sütemény egy rendkívül zamatos, finom édesség, mely többféle variációkban készíthető. Az almás keksz is nagyon népszerű, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és a gyorsaság szinte minden süti recept esetén egy nagyon fontos tényező. Kezdők is bátran nekiállhatnak, biztos sikerük lesz!
Ez egy egyszerű kevert almás sütemény recept, mely tovább variálható, ízesíthető. Akár más gyümölcsökkel is helyettesíthető, akár vegyesen is lehet használni őket. Ízesíthető akár fahéjjal, vaníliával is. Vagy a tésztájába akár kakaó por is keverhető, még fele-fele arányban is. Tényleg csak a fantáziánk és az ízvilágunk szabhat határt.
Almás mákos
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg mák
- 4 db tojás
- 4 db alma
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Almás mákos kevert süti elkészítése:
- Az almákat meg kell mosni, meghámozni, majd le kell reszelni őket.
- A lisztet át kell szitálni, majd elkeverni a sütőporral és a csipet sóval.
- A tojásokat habverővel fel kell verni, majd elkeverni a kétféle cukorral.
- A liszthez hozzáadjuk az étolajat, a tejet, a citrom lereszelt héját, a reszelt almát és a darált mákot is.
- Az egészet jó alaposan összekeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát nem túl vastagon belesimítjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.
- Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
- Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez