Almás morzsasüti

Az almás morzsasüti egy könnyen elkészíthető, nagyon gyümölcsös, zamatos sütemény, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Az almás sütemények az őszi alma szezon elmaradhatatlan illatos süteményei, melyek egyéb szeonális, friss zamatos gyümölcsökkel – őszibarack, szilva, körte – tovább variálhatók.

Ebben az időszakban készül számos háztartásban az almalekvár és ahol sok gyümölcs van, a hordókban gyűlik az almapálinka készítéséhez szükséges mennyiség is.

Alma vitamin

Almás morzsasüti recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 40 dkg hámozott, kimagozott alma, hosszában negyedekre vágva
  • 1 csipet só

A bevonathoz:

  • 20 dkg tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor

Az almás morzsasüti elkészítése:

 

  1. Az almákat meg kell mosni, meghámozni, kimagozni és negyedekre vágni.
  2. A vajat fel kell olvasztani egy edényben, majd hagyni kell kihűlni.
  3. Az átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, csipet sóval, majd hozzá kell adni a cukrot, a vaníliás cukrot és a felolvasztott vajat.
  4. Az egészből konyhai robotgépben – először az alacsonyabb fokozatot rövid ideig, majd a legmagasabb fokozaton – morzsa tésztát kell készíteni.
  5. A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét bele kell tenni a kivajazott, kilisztezett sütőformába, és lenyomkodni, elegyengetni benne.
  6. A tésztán az alma darabokat el kell oszlatni, egyengetni.
  7. Majd el kell készíteni a bevonatot, amihez a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel alaposan össze kell keverni, majd ráönteni az alma szeletek tetejére.
  8. A morzsatésztát rá kell szórni az almák és a puding tetejére.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A tésztát kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  11. Miután megsült a süteményt még 10 percig hagyni kell hűlni, mielőtt a formából kivennénk.
  12. Ha kivettük, szeletelhető és porcukorral még tovább ízesíthető.

A tetejére rakott gyümölcsöt akár körtével vagy szilvával vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle süteményt is készíthetünk, senki nem fogja megunni. A meleg töltelékes sütemény fagylalttal kínálva páratlan ízélményt ad, érdemes kipróbálni.

https://nagyonsuti.hu/recept/bogres-almas

 

Vissza a kategória cikkeihez