Tartalomjegyzék
Az almás palacsinta egy felturbózott változata a sima palacsintának. Aki szereti az almát és a palacsintát is, annak biztos, hogy elnyeri tetszését.
Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető édesség, ha egy gyors, meleg finomságra vágyunk, akár az őszi hűvösebb időben, de tulajdonképpen bármikor. Ráadásul az is nagyon jó, hogy alma általában minden háztartásban akad, de akár körtével is készíthető.
Almás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg alma megmosva, lereszelve
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 egész tojás
- egy csipet só
- 2 evőkanál napraforgó olaj a sütéshez
- fahéj, porcukor ízlés szerint – a tálaláshoz
Almás palacsinta elkészítése:
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük.
- A tojásokat egy nagyobb tálban felverjük, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és összekeverjük.
- Folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet felváltva, folyamatos keverés mellett.
- Sűrű palacsintatésztát késztünk.
- Belekeverjük a reszelt almát is és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
- Majd a palacsintasütőt a pár csepp olajjal felforrósítunk és kb. merőkanálnyi tésztát öntünk a közepébe. Nem tudjuk körkörös mozdulatokkal egyenletesen elteríteni az almareszelék miatt, ezért ezt egy spatula segítségével tudjuk megoldani.
- Ha megsült a tészta oldala, átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
- Fahéjjal és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ez a recept készíthető akár körtével is. Mivel ez a tészta vastagabb a klasszikus palacsinta tésztánál nem szükséges megtölteni, de természetesen meg lehet. Akkor tényleg a klasszikus palacsinta felturbózott változata lehet.
Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Biztos, hogy nem kell eltenni másnapra, mert nem fog maradni belőle! Jó étvágyat hozzá! Akár gluténmentesen is készíthető.
https://www.venusz.hu/recept/145/a-tokeletes-alap-recept-hagyomanyos-palacsinta
Vissza a kategória cikkeihez