Tartalomjegyzék
Az almás piskóta ugyan kevésbé népszerű sütemény, mint az almás pite, de érdemes ezt is kipróbálni. Főleg az alma szezonban kerül elő többször a receptek közül. A piskóta egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármilyen idény gyümölccsel, lekvárral készíthető. Készíthetjük körtével vegyesen is. Ebben az esetben egy almát, egy körtét adjunk a tésztához.
Ez a zamatos gyümölcs pedig rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Az alma jótékony hatása azonban főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Érdemes ezért a szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni belőle, főleg mivel az alma tárolása számos helyen megoldható.
Egyszerű almás piskóta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 db alma
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 0,8 dl tej
- 1 dkg sütőpor
Az almás piskóta elkészítése lépésről – lépésre:
- Az almákat megpucoljuk és apróbb darabokra vágjuk (le is lehet reszelni).
- A lisztet el kell keverni a sütőporral.
- A tojásokat keverjük össze a cukorral a sütőporos liszttel, a tejjel és az olajjal.
- Majd keverjük hozzá az alma darabokat is.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A tésztát végül öntsük egy kivajazott, lisztezett tepsibe és süssük 30 percig. Érdemes tűpróbát is végezni. Egy tűt a tésztába kell szúrni és kihúzva, ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
- Ha elkészült hagyjuk a tepsiben kihűlni, úgy könnyebben lehet szeletelni.
Ha kihűlt porcukorral és mandula szeletekkel megszórva tálaljuk. Tovább gazdagítható, ha még tejszínhabot is kínálunk hozzá. Remek vendégváró finomság! Jó étvágyat hozzá!
https://www.mindmegette.hu/elronthatatlan-piskota.recept/
Vissza a kategória cikkeihez