Almás piskóta

Az almás piskóta ugyan kevésbé népszerű sütemény, mint az almás pite, de érdemes ezt is kipróbálni. Főleg az alma szezonban kerül elő többször a receptek közül. A piskóta egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármilyen idény gyümölccsel, lekvárral készíthető. Készíthetjük körtével vegyesen is. Ebben az esetben egy almát, egy körtét adjunk a tésztához.

Ez a zamatos gyümölcs pedig rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Az alma jótékony hatása azonban főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Érdemes ezért a szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni belőle, főleg mivel az alma tárolása számos helyen megoldható.

Egyszerű almás piskóta recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 db alma
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 0,8 dl tej
  • 1 dkg sütőpor

Az almás piskóta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az almákat megpucoljuk és apróbb darabokra vágjuk (le is lehet reszelni).
  2. A lisztet el kell keverni a sütőporral.
  3. A tojásokat keverjük össze a cukorral a sütőporos liszttel, a tejjel és az olajjal.
  4. Majd keverjük hozzá az alma darabokat is.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  6. A tésztát végül öntsük egy kivajazott, lisztezett tepsibe és süssük 30 percig. Érdemes tűpróbát is végezni. Egy tűt a tésztába kell szúrni és kihúzva, ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
  7. Ha elkészült hagyjuk a tepsiben kihűlni, úgy könnyebben lehet szeletelni.

Ha kihűlt porcukorral és mandula szeletekkel megszórva tálaljuk. Tovább gazdagítható, ha még tejszínhabot is kínálunk hozzá. Remek vendégváró finomság! Jó étvágyat hozzá!

https://www.mindmegette.hu/elronthatatlan-piskota.recept/

Vissza a kategória cikkeihez