Almás süti 

Az almás süti az egyik legnépszerűbb gyümölcsös édesség. Számos módon variálható, gazdagítható, egyszerűen megunhatatlan! Az almás sütemények rendkívül zamatos, illatos, finom édességek, melyek nemcsak alma szezonban készíthetők. A nyár derekától érnek a különböző nyári alma fajták, így onnan friss, ropogós gyümölcshöz juthatunk. Ráadásul a téli alma fajták rendkívül jól tárolhatók, így hosszan megörvendeztet minket ez az egészséges gyümölcs az ízével.

Az alma hatása pedig igazán rendkívüli a szervezet számára. Jótékony hatása évezredek óta ismert, így ajánlott rendszeres fogyasztása. Annál is inkább mivel számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Sokféle betegség ellenszereként használható rendszeres fogyasztás mellett. Elsősorban nyersen ajánlott, de készíthetünk belőle befőttet, lekvárt, almalét is.

Almás süti variációk

Az almás sütemények közül talán a legnépszerűbb az almás pite. Már a nagymamáink idején is így volt ez, amikor a hulló gyümölcsből készült az illatos finomság. Napjainkban előtérbe kerültek a gyorsan elkészíthető finomságok, ezért egyre keresettebbek a gyors sütemény receptek. Ilyen például az almás bögrés süti, ahol a mennyiségek kimérését is megspórolhatjuk vagy az almás kevert süti és a muffinok is. Ezek nagyon egyszerűen, gyorsan összeállítható sütemény receptek, kezdők is bátran nekiállhatnak, biztos sikerük lesz!

Almás süti recept

Ez egy egyszerű kevert almás sütemény recept, mely tovább variálható, ízesíthető. Akár más gyümölcsökkel is helyettesíthető, akár vegyesen is lehet használni őket. A fahéj mellett vaníliával és szegfűszeggel is tovább fűszerezhető. Vagy a tésztájába akár kakaó por is keverhető, még fele-fele arányban is. Tényleg csak a fantáziánk és az ízvilágunk szabhat határt.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg dió
  • 5 db alma
  • 2 tk fahéj
  • 1 mk szódabikarbóna

Az egyszerű almás sütemény elkészítése:

  1. Először az almákat mossuk, pucoljuk meg és a magházukat eltávolítva kockázzuk fel őket.
  2. Majd a lisztet szitáljuk át és keverjük el a szódabikarbónával.
  3. A tojásokat habverővel verjük fel és adjuk hozzá a cukrot.
  4. Ezután fakanállal kevergetve, az olajjal és szódabikarbónás liszttel simára dolgozzuk.
  5. Miközben kikeverjük, fahéjjal ízesítjük, forgassuk bele a darabokra összevágott almát.
  6. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát nem túl vastagon belesimítjuk.
  7. Közepesre előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig alatt készre sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.
  8. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  9. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Bármely alkalomra kiváló választás! Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkehez

error: Védett tartalom