Tartalomjegyzék
Az almás zabpelyhes keksz egy nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető, rendkívül ízletes sütemény. Kezdők vagy gyerekek is bátran hozzáláthatnak a sütemény készítéséhez, annyira egyszerű. Csak összekeverjük a hozzávalókat, gombócokat formálunk, melyek kicsit meglapítva már süthetjük is.
Gyorsabban elkészül, mint egy muffin, pedig az sem az időigényes sütik közé tartozik. Bármely alkalomra készíthetjük, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.
Egyszerű almás zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre finomabb szemű zabpehely
- 3 db alma lereszelve
- 1 evőkanál méz
- 1 darab tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- ízlés szerint csoki vagy kakaó por
- csipet só
Illatos almás keksz elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Majd az almát pucoljuk meg, a magházát vegyük ki és reszeljük le.
- Keverjük össze egy tálban a felvert tojással és a mézzel.
- Ezután a lisztet meg a zabpelyhet kell összekeverni a szódabikarbónával és a csipet sóval.
- Majd a lisztes keveréket adjuk hozzá a reszelt almás keverékhez és alaposan kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a csoki darabokat vagy kakaó port ízlés szerint.
- Formázzunk a masszából diónyi golyócskákat.
- Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőbe másfél ujjnyi távolságra és villával szétnyomkodjuk (a tenyerünkben is meglapogathatjuk keksz alakúra).
- Az előmelegített sütőben nagyjából 12-15 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a szép aranybarna, a széle pedig kicsit sötétebb.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Számos variációban elkészíthető és akár aszalt gyümölcsökkel (áfonya, eper, szilva stb.) magokkal (dió, mandula, mogyoró), tovább gazdagítható. Uzsonnára, tízóraira is csomagolható, de nem csak a gyerekeknek lesz kedvence!
https://femina.hu/recept/hazi-kekszek/
Vissza a kategória cikkeihez