Szedd magad alma

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad alma, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak az alma, de a sárgabarack, az őszibarack és az eper is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók.

Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni.

Az alma egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Almafesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, édes gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt.

A „Szedd magad alma” program

Az alma a különböző fajtáknak köszönhetően már nyár derekától érik – természetesen az időjárás függvényében – és egészen szeptember vége, október elejéig tart. augusztus közepéig tart. Ez köszönhető a számos alma fajtának, melyek a koraitól a későn érő fajtákon keresztül hónapokig érlelik zamatos, illatos termésüket. Sokan ebben az időszakban közvetlenül a termelőtől vásárolják a zamatos, ropogós gyümölcsöket.

De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket. Ezeken a helyeken is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni.

Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

Az alma szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom